Om Skeie Bygg

Historikk

Kunnskap og erfaring siden 1965

Skeie Bygg AS er en familiebedrift som ble startet i 1987 av Bjørnar Skeie, men historien startet allerede i 1965 da hans far, Johannes Skeie, startet Foldereid Ferdighusfabrikk AS og senere Foldereid Byggeindustri AS. Dermed kan Skeie Bygg AS i 2022 ferie 35 års jubileum og Skeiefamilien vise til hele 57 års erfaring med produksjon, og oppføring av småhus, det vil si boliger, hytter og garasjer.

Sentral innen ferdighusproduksjon

Produksjonen har gitt Foldereid en sentral posisjon når det gjelder ferdighusproduksjon. Dette gjelder langt oppover Helgeland og – nedover i Trøndelag. Det har også blitt levert flere hus fra Foldereid til Tyskland, og det står sågar ett hus i Sveits som er levert fra Foldereid.

Byggevarebutikk

Det var naturlig at når man likevel hadde varer som ble brukt til å produsere hus på lager at en også solgte disse i en butikk. Dermed ble det etablert et byggevareutsalg som vi fortsatt driver. Her er det i år investert et betydelig beløp på oppgradering av butikk- og kontorlokalene så butikken holder i dag til i topp moderne og lyse lokaler.

Trygg leverandør, solid bedrift

De første årene etter oppstart av Skeie Bygg AS var en tøff tid med stor arbeidsledighet, høy rente og lav byggeaktivitet. Det var først ut i 1990-årene at byggeaktiviteten tok seg opp igjen. Sakte, men sikkert har bedriften styrket sin egen kapital, og i dag framstår bedriften som en solid bedrift. – Et meget viktig moment når en skal velge leverandør til sitt nye hjem. Skeie Bygg AS har fulgt en strategi som har ført oss fram til det vi er i dag; – En av de største leverandørene av boliger i Ytre Namdal. En viktig brikke i denne strategien var samarbeid med Steinar Moe som sammen med Bjørnar og Svein Skeie etablerte Norbolig AS, et selskap som skulle føre opp flermannsboliger for salg i lokalmarkedet. Dette ble en suksess og Norbolig har solgt langt mer enn 400 leiligheter. I tillegg er det solgt mange hus og hytter, så en stor del av befolkningen i Ytre Namdal lever og bor i hus som er produsert på Foldereid. I 2019 kjøpte Norbolig Holding AS, som eies av de tre nevnte, Skeie Bygg AS. Skeie Bygg AS har vært og vil fortsatt være en sentral aktør, først og fremst i Ytre Namdal. Med Byggtorget AS og Systemhus AS i ryggen vil Skeie Bygg AS fortsette å selge byggevarer, garasjer, boliger, fritidsboliger og næringsbygg til det lokale markedet. Velkommen til en trygg handel hos Skeie Bygg AS!

Tenker du på å starte et byggeprosjekt?